Vernielingen en vermissingen omgeving jeugdsoos ‘De Boerderij’

Er gaan verschillende berichten dat er in de nacht van zaterdag 21 december op zondag 22 december allerlei zaken in de Dorpsstraat zijn vernield of sindsdien worden vermist. Het bestuur van jeugdsoos ‘De Boerderij’ betreurt dit ten zeerste! Dit omdat het vermoeden bestaat dat het om daders gaat welke de jeugdsoos hebben bezocht. Precieze namen zijn niet bekend. 

Het bestuur van de jeugdsoos is van mening dat het uitgaan in Onstwedde niet ten koste mag gaan van andermans eigendommen. 

 

De vrijwilligers die op zaterdagavond 21 december een dienst draaiden hebben alles nauwlettend in de gaten gehouden, zowel binnen als op het buitenterrein van de jeugdsoos. De vrijwilligers hebben van deze situatie niets gemerkt en dus ook niemand op heterdaad kunnen betrappen.

 

Er is contact opgenomen met de wijkagent van Onstwedde en de verschillende vernielingen en vermissingen zijn voorgelegd. De wijkagent geeft duidelijk aan dat men in het vervolg de politie direct kan bellen bij een dergelijk voorval. Merkt u op een zaterdagavond of –nacht iets ongewoons? Bel dan naar 0900-8844. De politie zal u dan te woord staan en eventueel tot actie over gaan.

Het bestuur van jeugdsoos ‘De Boerderij’ wil u dit dan ook zeker aanraden. 

 

Verder wil het bestuur u nog vragen of u misschien iets hebt gezien of gemerkt in de nacht van zaterdag 21 december op zondag 22 december. Het bestuur wil graag meer informatie. U kunt hiervoor contact opnemen met:

Harm Jan Wilzing (voorzitter JSDB), tel. 06-20830790 

Riëtte Wubs (secretaris JSDB), tel. 06-42228973 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ook kunt u een briefje met informatie bij de wijkagent in de postbus doen op Boslaan 46 (in de Bolster). 

 

Het bestuur en de vrijwilligers van de jeugdsoos doen in ieder geval hun uiterste best om dit soort voorvallen in de toekomst te voorkomen. Helaas lukt dit niet altijd, omdat de vrijwilligers in principe alleen toezicht mogen houden in en op het buitenterrein van de jeugdsoos. Daar ligt de verantwoordelijkheid van de jeugdsoos. Wanneer de vrijwilligers echter buiten het terrein van de jeugdsoos toch iets signaleren, zullen zij natuurlijk actie ondernemen. 

 

Het is voor het bestuur en de vrijwilligers een moeilijke situatie om in te handelen. Het bestuur hoopt op uw begrip! Schroom niet om de politie te bellen. Zij kunnen meer doen dan de vrijwilligers van de jeugdsoos. Alvast bedankt!

 Copyright © 2017 JSDB