Nog geen 18 jaar of ouder? Geen alcohol!

Ook in 2014 blijft jeugdsoos ‘de Boerderij’ (JSDB) een jeugdsoos waar je heen kunt als je 12 jaar of ouder bent. Dit zal niet veranderen in 2014.

 

Wel moeten wij iets veranderen in het schenken van alcohol. Zoals jullie waarschijnlijk gehoord, gelezen of gezien hebben is er vanaf begin dit jaar een nieuwe wetgeving van kracht, waar wij ook niet onderuit komen. Vanaf heden kun je alleen nog alcohol kopen als je 18 jaar of ouder bent. Als jeugdsooszijnde gaan wij ons uiterste best doen om ervoor te zorgen dat jij als bezoeker hier zo weinig mogelijk hinder van zult ondervinden.

 

Ben jij op dit moment tussen de 12 en 18 jaar oud? Dan mag je nog steeds komen stappen bij ons, maar dan mogen wij jou geen alcoholische dranken verstrekken. Indien je 18 jaar of ouder bent zal er voor jou weinig veranderen.

 

De oppassers van JSDB zullen net als voorheen toezicht houden op de (drinkende) bezoekers. Zorg er ten allen tijden voor dat je als bezoeker een geldig legitimatiebewijs op zak hebt. Dit is wettelijk verplicht. Wanneer je nog geen 18 jaar bent en je wordt betrapt op het nuttigen van alcohol, dan volgt er een waarschuwing. Beweer jij als bezoeker zijnde dat je 18 jaar bent, maar kun je het niet aantonen? Dan vorderen wij jouw alcoholische drankje en mogen wij jou op de betreffende avond geen alcoholische dranken meer verstrekken.

 

Een tweede waarschuwing, op de avond zelf of op een andere avond, leidt tot directe verwijdering uit de jeugdsoos. Ook volgt er en een nader te bepalen ontzegging voor minstens drie maanden.

 

Kort samengevat: vanaf zaterdag 4 januari 2014 schenken wij geen alcoholische dranken meer aan bezoekers die jonger zijn dan 18 jaar.

 Copyright © 2017 JSDB