Stratentouwtrektoernooi maakt plaats voor open touwtrektoernooi

In mei 2010 heeft Onstwedde genoten van een stratentouwtrektoernooi dat sinds lange tijd weer bij jeugdsoos ‘De Boerderij’ wordt georganiseerd. De ene straat sleurde de andere straat naar de andere kant van het veld. Of er werd met veel inspanning getrokken en het dikke touw verschoof slechts enkele centimeters. Vanaf de zijlijn schreeuwden de mensen naar kennissen of familieleden en moedigden ze zo aan.

In dat jaar mocht de Verlengde Luringstraat zich de beste touwtrekkers van het dorp noemen. In 2011 heeft de jeugdsoos deze traditie voortgezet en is de Dorpsstraat kampioen touwtrekken geworden en in 2012, 2013 en 2014 werd dit opnieuw de Verlengde Luringstraat. Dit jaar wordt er voor de zesde keer aan een touw getrokken om het eremetaal. Wie zal er dit jaar aan het langste eind trekken?

 

Op zaterdagavond 6 juni om 19.00 uur zal dit toernooi plaats vinden. Het toernooi zal plaatsvinden op het veld naast de jeugdsoos. De touwtrekcommissie pakt het dit jaar anders aan. Het zal dit jaar niet meer om een stratentouwtrektoernooi gaan, maar om een open touwtrektoernooi. Er mogen willekeurige teams uit Onstwedde en omstreken meedoen. De teams mogen dus zelf samengesteld worden, mits het team bestaat uit 5 mannen en minimaal 1 vrouw.

Heeft u een team en wilt u graag met dit team meedoen? Geef u dan op via het volgende emailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Als alle teams geformeerd zijn zal op 6 juni 2015 het officiële touwtrektouw uit de kist worden gehaald en gereed worden gemaakt voor het touwtrektoernooi!

 

Het belooft net als in de vorige jaren een groot en bovenal gezellig spektakel te worden. De jeugdsoos ziet in ieder geval uit naar uw deelname of uw aanmoediging.

 Copyright © 2017 JSDB