JSDB wint de provinciale vrijwilligersprijs

Gisteravond 7 december was het dan eindelijk zover. In een gezelschap van ongeveer 25 vrijwilligers vertrokken wij om 18:45 naar het provinciehuis in Groningen. Om 19:30 werden we hier heel feestelijk opgewacht met een hapje en een drankje.

Om 20:00 begon het officiële gedeelte. Een zenuwslopend gedeelte vooral. Als genomineerden werden we aan elkaar voorgesteld. Op dat moment zagen we dus met wie we te maken hadden. Dat maakte de spanning alleen maar erger! Na een praatje en wat andere leuke voordrachten, was het dan eindelijk zover. De uitreiking!

Of toch niet.. Waar wij de hele avond als eerste genoemd, voorgesteld en toegesproken werden, moesten we nu op ons beurt wachten. De categorie 'Zorg' werd als eerste naar voren gehaald. In deze categorie won 'Het Alzheimercafé'. Het Alzheimercafé in Hoogezand bestaat tien jaar en is één van de twaalf ontmoetingsplekken in onze provincie voor mensen met dementie, familie en mantelzorgers. Daarna werd de prijs in de categorie 'Leefbaarheid' uitgereikt. De winnaar is: 'Stichting Oude Groninger Kerken'. Ze helpen onder meer mee met het onderhoud en het openstellen van de gebouwen voor het publiek. Ze organiseren kunstexposities, lezingen, concerten of theatervoorstellingen.

En toen was het eindelijk onze beurt. Met gespannen gezichten en klamme handjes stonden we met alle meegekomen vrijwilligers ontzettend te hopen dat de prijs naar ons zou gaan. De ontlading was zo groot toen gedeputeerde Eelco Eikenaar onze naam noemde. Na het voorlezen van een fantastisch juryrapport, konden we nog genieten van een borrel voordat we terug gingen naar Onstwedde.

Hier hebben we met z'n allen nog even nagezeten in de Jeugdsoos en wat is iedereen trots en blij!

Zonder de hulp van alle bezoekers en stemmers was dit nooit gelukt. Maar onze grootste waardering gaat uit naar alle huidige en oud vrijwilligers en naar iedereen die ooit wat voor de soos heeft betekend!

Namens het bestuur,

Laura Hauke

 Copyright © 2017 JSDB